Šta treba kompjuter za programiranje da ima

technology-3369508_1920 (1)

Bez obzira jeste li napredni programer sa dugogodišnjim iskustvom ili tek započinjete karijeru, presudno je da imate odgovarajuće alate za svoj posao. A to započinje sa pravim računarom.
Kada birate odgovarajući kodirajući stoni računar za svoje potrebe, ima pregršt važnih faktora koje morate imati na umu, uključujući količinu RAM-a i vrstu memorije. Da bismo vam pomogli da pronađete najbolji računar za programiranje, objasnićemo vam osnovne komponente koje želite da uključite


Šta potražiti u računaru za programiranje


Kada procenjujete najbolje računare za kodiranje, važno je razumeti komponente koje su vam potrebne, kao i nivo snage za određivanje prioriteta.


1. CPU (centralna procesorska jedinica)
Kada birate CPU za novi stoni računar, potreban vam je onaj koji može pružiti ozbiljnu računarsku snagu. U svrhe programiranja želite da započnete sa najmanje procesorom Intel® i7 osme generacije ili procesorom AMD Rizen ™ 5000 serije.GPU (grafička procesna jedinica)
Ako ne koristite CUDA tehnologiju ubrzanja, za vaše programske zadatke neće biti potreban GPU na nivou vrhunskog PC računara za igre. Umesto toga, posao možete obaviti modernim GPU-om srednje klase iz NVIDIA® GeForce® RTKS serije i AMD Radeon ™ serije.

2. GPU (grafička procesna jedinica)
Ako ne koristite CUDA tehnologiju ubrzanja, za vaše programske zadatke neće biti potreban GPU na nivou vrhunskog PC računara za igre. Umesto toga, posao možete obaviti modernim GPU-om srednje klase iz NVIDIA® GeForce® RTKS serije i AMD Radeon ™ serije.

3. SSD (SSD uređaj)
Kada radite na složenim zadacima kao što je programiranje, ne želite da brinete da li će vas neki deo računara usporiti – a to uključuje i vašu memoriju. Zato vam preporučujemo da odaberete SSD (SSD) kako bi vaš sistem bio lep i brz. Korišćenje SSD-a ubrzaće svaku operaciju na računaru, od sastavljanja koda do pokretanja aplikacija i projekata.
Takođe želite da budete sigurni da imate na raspolaganju dovoljno interne memorije. Razmislite o ulaganju u najmanje 256 GB SSD-a, iako je 512 GB SSD-a još bolji. Ovo će vam pružiti vrhunske performanse, istovremeno garantujući da imate dovoljno prostora za kodiranje projekata

4. RAM (memorija sa slučajnim pristupom)
Ciljajte na najmanje 16 GB memorije kao osnovnu liniju. Ovo nudi veliku količinu kapaciteta i daje vam fleksibilnost za pokretanje nekoliko aplikacija odjednom bez usporavanja. Međutim, ako vam je potrebno da pokrenete teže aplikacije za vaš posao, možda ćete želeti da nadogradite na 32 GB RAM-a.


Ukoliko Vam se ovaj članak svideo, posetite nas i otkrijte još zanimljivih saveta.

Call Now Button