Pravljenje sajta

pravljenje sajta

Jedan od prvih zadataka svakoga ko pokreće samostalan biznis je pravljenje sajta. Medjutim, ovo nije jedna od onih usluga koja je dovoljno samo da poručite i platite. Pravljenje sajta je proces u kom je potrebno da učestvujete i sami. To je kreativni proces koji započinjete upravo Vi, kao naručilac. Zato postoji puno stvari o kojima je potrebno da doneste odluku pre samog pravljenja sajta.

Pravljenje sajta i Registracija domena

Kao što smo rekli pravljenje sajta nije samo kreiranje dizajna i samog sajta, već to prati još par dodatnih koraka. Odabir domena je jedan od tih koraka i veoma je važan pošto samim tim vi svom brendu dajete ime koje će biti samo Vaše i niko drugi ne može da ga ima.

Medjutim, može vrlo lako da se desi da se neko već setio imena koje ste želeli. U tom slučaju Vam ostaje ili da odaberete neki drugi domen, ukoliko je .rs zauzet možda .com nije ili da smislite drugo ime. Zato je možda najbolje da i pre samog pravljenja sajta kupite domen i budete sigurni da Vam ga niko neće uzeti.

pravljenje sajta

Odabir hostinga

Izbor hostinga za sajt predstavlja standardno ispitivanje tržišta. Jednostavno morate istražiti najpoznatije i najpouzdanije domaće i strane hosting servise  i uporediti cene. Dobar web hosting provajder treba da ima dobru brzinu, bezbednost i tehničku podršku. U zavisnosti od Vaših potreba i cilja samog sajta razlikuje se i hosting koji ćete odabrati. Takodje postoje paketi u kojima su uključeni domen i hosting zajedno. Neke od paketa možete pogledati kod ovog hosting provajdera Superhosting.

Priprema materijala za sajt

Kada pravite sajt neophodno  je da pripremite i materijal za njega, kako posle ne bi gubili vreme za to i odužili samu izradu. Pripremite tekstove, fotografije, video klipove koje želite da budu na Vašem sajtu.

Za još korisnih i zanimljivih blogova, posetite našu stranicu ovde.