Zašto je potrebno da imate jedinstven vebsajt?

ukikatni-veb-dizajn

Bilo da ste u situaciji da Vam je potreban novi sajt ili želite da uradite redizajn postojećeg sajta, pred vama su dve opcije: da napravite vebsajt sa jedinstvenim dizajnom (izgledom koji će biti karakterističan samo za vas) ili da se zadovoljite tipskim rešenjem i dobijete sajt po ugledu na neki od već postojećih sajtova na internetu.

Na osnovu ogromnog dosadašnjeg iskustva, savetujemo vam da se opredelite zaizradu jedinstvenog sajta koji će biti skrojen baš po meri vaše firme i na najbolji mogući način predstaviti vaš brend, delatnost i tradiciju. U nastavku slede neki od najvažnijih razloga kojima ću potkrepiti ovu sugestiju. 

Incijalni utisak koji vebsajt ostavlja na posetioca

Vaš Vebsajt na izvestan način predstavlja lice vaše firme na internetu. On je odraz nivoa vašeg profesionalizma, odnosa prema klijentima i prema svima onima koji su ljubitelji vaše firme, proizvoda ili usluga. Upravo zato je veoma bitno kako će Vaš sajt izgledati jer izgled najviše utiče na formiranje inicijelnog utiska posetioca. Naime, prvih 7 sekundi nakon što posetilac dodje na vaš sajt biće presudno za njegovu odluku da ostane na sajtu i zainteresuje za saradnju sa Vama ili samo napusti vašu stranicu ukoliko nikje zadovoljan onim štoje video. Istraživanja su pokazala da vlasnici kreativnih i jedinstvenih sajtova imaju 60% više šanse da ostave dobar utisak na posetioca i prodaju uslugu ili proizvod.

Ograničenja i nedostaci tipskih rešenja

Danas je na internetu moguće pronaći veliki broj “brzih i gotovih” rešenja, odnosno aplikacija koje vam nude mogućnost da jednostavno, čak i sami (bez pomoći programera) kreirate svoju veb satanicu. Najpoznaije ovakve aplikacije su „Wix“, „Weebly“, „Site123“ i one su specifične po tome što daju gotova rešenja i kalupe koje možete samo malo da izmenite (slike, boje, tekstove) i dobijete gotov sajt. Iako na prvi pogled deluje kao super rešenje, ovo je nešto što bi trebalo u najširem luku da izbegavate. Naime, korišćenjem nekog od ovh servisa dobićete sajt koji je monoton, šablonski i dosadan, a pri tom poražavajuće deluje činjenica da takav isti sajt poseduju na hiljade ljudi širom sveta. Drugo, prilkom same izrade ovakvog sajta, suočićete se sa velikim brojem ograničenja, nedostatkom opcija, bagovima, dok sam finalni proizvod tj sajt neće imati dobre performanse – u većini slučajeva biće spor, nestabilan i loše SEO optimizovan.

Prilika da se izdvojite iz mase i istaknete svoj brend

Unikatan i jedinstven sajt će konkretno poslati poruku svim posetiocima da ste vi neko kome je stalo do svojih klijenata i reputacije sopstvenog brenda. To je najbolji način da unapredite svoj “Brand Awareness” i podstaknete veliki broj osoba da Vas upamti po skladnom modernom sajtu koji je user-friendly i koji ima veoma prepoznatljiv i lep logotip. Svi će početi da pamte Vaš brend po bojama, fontu ili slikama koje su zapazili na jedinstvenom sajtu, a vašu firmu postaviti na prvu poziciju i kao glavnog kandidata za započinjanje saradnje. Više o veb dizajnu možete da pročitate ovde.

Izbegnite situaciju “kupovine mačke u džaku”

Još jedna veoma praktična prednost jedinstvenog sajta jeste ta što usluga veb dizajna podrazumeva da profesionalni veb dizajner, nakon što sasluša sve vaše zahteve, kreira par primera tj projekcija vašeg budućeg sajta. Ovo konkretno znači da ćete biti u mogućnosti da unapred, pre nego što proces izrade sajta bude započet, imate uvid u 2 do 3 slike koje će predtavljati finalni izgled vašeg budućeg sajta. To dalje znači da ćete tačno znati šta moćete da očekujete i dobiti 1:1 sajt kakav je na dizajnu. To je velika prednost koju sa sobom nosi usluga veb dizajna i način da se izbegnu iznenadjenja.

Verujem da je sve što je navedeno iznad više nego dovoljno da razumete veliki značaj koji izrada jedinstvenog sajta nosi sa sobom. Na to treba da gledate kao na mogućnost da budete inovativni, drugačiji od ostalih i uz to ostavite sjajan utisak kod klijenata koji će to ceniti i uzvratiti m na pravi način.

Koji su sledeći koraci?

S obzirom na sve navedeno iznad, predlažem Vam da nas odmah kontaktirate, a mi ćemo se pobrinuti da dizajn vašeg ovog sajta budete nešto na šta ćete biti veoma ponosni. Nakon što nas kontaktirate i uputite nam zahteve koje imate, održaćemo sastanak sa veb dizajnerom koji će biti zadužen da vam projektuje par primera Vašeg budućeg jedinstvenog sajta. Obećavamo da će ceo proces za vas biti jednostavan i brz i bez mnogo angažpvanja sa Vaše strane. Jednostavno, ceo posao ćemo preuzeti na sebe i uložiti svu kreativnost koju posedujemo da biste dobili upravo ono što želite.