Izrada logotipa

izrada logotipa

Izrada logotipa je veoma važan za ogledalo svake firme, pošto to predstavlja vizuelni identite firme I kao takav, vrlo je značajan jer je to nešto po čemu Vas kupci, postrošači ili klijenti pamte. Logotip je obično sklop grafičkog rešenja i teksta koji su uklopljeni u jedinstvenu celinu na odgovarajući način.

izrada logotipa

Za izradu logotipa se mora posvetiti posebna pažnja, pri čemu se vodi računa o kombinaciji boja, njihovog značenju, kombinaciji simbola, vizuelnom efektu koji se ostavlja na kupce i poruci koju nosi sam logo.

Programi za izradu logotipa

Neki od najpoznatijih programa za izradu logotipa su :

Adobe Ilustator

  • Ako ste početnik u oblasti grafičkog dizajna i želite da se bavite brendiranjem, izradom logotipa, digitalnom ilustracijom, Adobe Illustrator je pravi program za Vas. Jedan je od najboljih programa za te svrhe.

Canva

  • To je besplatan softver koji nusi niz besplatnih šablona za kreiranje logotipa, gde na osnovu šablona izradjujete logotip menjajući boje, font i slično..

Corel Draw

  • Program koji omogućava rad sa prefinjenim krivim linijama i objektima da bi se stvorio umetnički efekat. Corel DRAW takodje omogućava izradu logotipa i drugih grafičkih rešenja zasnovanih na tekstu i još mnogo toga.

IZRADA LOGOTIPA PROCES

Izrada logotipa je jedan od najizazovnijih delova kroz koji prolazi svaki dizajner. Sam proceš može izgledati frustirajuće za obe strane, jer je Vaš logo najvažnija stvar koja predstavlja Vas i Vašu firmu. To je ona stvar po kojoj ste prepoznatiljivi, jedina stvar koja Vas predstavlja kao ličnost i kao kompaniju.

Širi koraci u izradi logotipa jesu istraživanje, konceptualizacija, istraživanje alternativnih rešenja, preciziranje izabranog dizajna, ispitivanje proizvoda i konačno usvajanje i izrada izabrane marke.

Zaključak za sam kraj jeste da je to veoma moćan i ubedljiv simbol koji prenosi poruku klijentima o Vama. Dizajneri često koriste kombinaciju znakova i teksta da bi preneli poruku od klijenta do publike, trudeći se da uspostave idealan balans izmedju ova dva elementa.

Za još korisnih i zanimljivih blogova, posetite našu stranicu ovde.