Budi i ti IT

bulletin-board-3233641_1920

U današnje vreme tehnologija je dosta napredovala, samim tim I potražnja za ljudima u toj oblasti se povećala. IT usluge su široki pojam, pa ćemo se mi malo više zadržati na uslugama izrade vebsajtova i šta sve treba da znate ako želite da se upustite u te vode.

Pre svega vebsajt je nešto što pomaže Vašem poslovanju, kako ljude da upozna sa time šta vi radite tako i da mnogo veći broj ljudi čuje za Vas. Zbog toga je neophodno da imate jedinstven vebsajt .

Izrada vebsajta i šta je potrebno da znate

Pojmovi na koje treba da se fokusirate su : vrsta odnosno tehnologija u kojoj će vebsajt biti radjen, funkcionalnosti koje želite da Vaš vebsajt poseduje i dizajn (izgled) samog vebsajta. Takođe, ono što morate da imate u vidu je da Vam je za puštanje samog vebsajta sa radom potrebno da zakupite server i domen…

Naravno kao što i sami možete pretpostaviti ključna igra je sam dizajn vebsajta, to je ono što privlači korisnike da ostanu na Vašem vebsajtu. Zbog toga ne sme se zanemariti ni jedan najmanji detalj. Tipografija je veoma bitna, zato što se time podiže Vaša kreativnost na viši nivo i unapređuju se Vaše veštine i znanje.  I daje se potpuno drugačiji izgled vebsajtu. Kada se odredili koji ćete font koristiti sledeće na redu jeste priprema materijala za izradu vebsajta . Priprema materijala za izradu vebsajta je bitna koliko i sam vebsajt. Bez kompletiranog i dobro pripremljenog materijala za vebsajt nemoguće je optimalno popuniti i urediti vebsajt. Svaka naknadna i nepredvidjena intervencija narušava postignuti sklad i strukturu već postavljene celine. To traži reorganizaciju i ponovna podešavanja što često nije tako lako i jednostavno.

Sve to ste uradili ali još niste našli dobre slike?

Naš savet je da ne tražite slike toliko ne internetu nego da ih možda sami napravite ili obradite. Samim tim pokazujete korisnicima da ste se potrudili oko izrade vebsajta. Postoji veliki broj programa za obradu i uređivanje slika, ali neke koje mi najviše koristimo i koji su se najbolje dokazali su na ovom linku. Izdvojili smo par najboljih po nama, kako bismo Vam olakšali proces odabira.

Na korak DO uspeha

Završili ste vebsajt i postavili ste ga online, super! Mada nije još kraj i ako ste pomislili da nema više šta da se dodaje. Sada je neophodno da privučete publiku i da Vam vebsajt bude prepoznatljiv kucanjem odredjene reči na guglu. Da bi to uradili neophodno je da uradite SEO Optimizaciju . SEO je najkraće moguće, optimizacija vebsajta za internet pretraživače kako bi se vebsajt pozicionirao što bolje na „Ranking Page-u“ nekog pretraživača.  I za sam kraj neophodno je da uradite nešto što vidjate svaki dan gde god bili, a to je reklamiranje. Digitalni marketing je rešenje za to.  Digitalni marketin jeste oglašavanje proizvoda i usluga putem interneta. Na Google-u se danas mesečno obavlja više od 30 milijardi pretraživanja. Za dostignuće od  50 miliona korisnika, radiju je trebalo 30, televiziji 13, internetu 4, iPod-u 3, Facebook-u samo 2 godine što pokazuje u koliko esponencijalnim vremenima živimo.

Ukratko smo Vam približili ovu temu i šta je potrebno sve da znate. Ako niste sigurni da to možete tu smo da Vam pomognemo i napravimo Vam vebsajt za pamćenje. Ipak je naš moto Mi smo IT Lion i za svoje klijente se borimo kao Lavovi! Ukoliko Vam se svidela ova tema, slobodno pogledajte opširnije o svakoj temi koje smo se dotakli na ovom blogu na našoj stranici ili nas pozovite.